Dit zijn de 10 beste noise-cancelling koptelefoons van 2024
In dit artikel zetten we de 10 beste noise-cancelling koptelefoons van 2024 voor je op een rijtje. Deze techniek zorgt voor een fijne luisterervaring en meer rust doordat omgevingsgeluiden worden weggefilterd. Een groot voordeel voor je gehoor is dat je noise-cancelling koptelefoons minder hard hoeft te zetten.
De beste noise-cancelling koptelefoons van 2024
Klik op de koptelefoon waar je meer over wilt weten of scroll verder om het hele artikel te lezen!
- Sony WH-1000XM5
- Apple AirPods Max
- Bose QuietComfort Ultra
- Sony WH-1000XM4
- Bose QuitComfort
- Bowers & Wilkins Px7 S2
- Fairbuds XL
- JBL Tour One M2
- Sennheiser Momentum 4 Wireless
- JBL Tune 760NC
Veiligheid en volume
Geluid kan schadelijk zijn als het de limiet van 80 decibel overschrijdt. De schade hangt af van hoe vaak of hoe lang je aan het geluid wordt blootgesteld. Geluid van 120 decibel of luider kan je gehoor zelfs meteen beschadigen. Een koptelefoon op het hoogste geluidsniveau heeft meestal een volume van rond de 100 decibel en is dan dus ook al schadelijk voor je gehoor. Probeer daarom zo vaak mogelijk onder de 80 decibel te blijven. Tinnitus kan ontstaan door langdurige blootstelling aan hard geluid.
Waarom een noise-cancelling koptelefoon?
Dankzij noise-cancelling kun je je afsluiten in een lawaaierige omgeving zoals bijvoorbeeld de trein of een kantoortuin. Noise-cancelling dempt omgevingsgeluid en ruis door het maken van een tegengeluid, dit wordt ook wel antigeluid genoemd. Dit antigeluid wordt geproduceerd aan de hand van het geluid om je heen, dat wordt opgevangen door microfoons in de koptelefoon of oordopjes. Het opgevangen geluid wordt verdraaid zodat je het bijna niet meer hoort. Dit resulteert in een betere luisterervaring dan met een koptelefoon zonder deze techniek. Mocht je nog twijfelen of een noise-cancelling koptelefoon de moeite waard is, probeer er dan eens een paar uit in een winkel. Hoe goed noise-cancelling werkt is namelijk bijna niet te omschrijven. Om er zeker van te zijn dat je de juiste noise-cancelling koptelefoon in huis haalt, vind je hieronder de top 10 beste noise-cancelling koptelefoons van 2024.
De 10 beste noise-cancelling koptelefoons van 2024
1. Sony WH-1000XM5
(Image credit: Sony)
+ met de Sony Headphones Connect app kun je het geluid via een equalizer personaliseren
+ met de snellaadfunctie kun je de koptelefoon 5 uur gebruiken na 10 minuten aan de lader
– niet klein op te vouwen
De Sony WH-1000XM5 is de opvolger van de Sony WH-1000XM4. De Sony WH-1000XM5 over-ear koptelefoon biedt verbeterde noise-cancelling, verbeterde geluidskwaliteit en nog slimmere functies dan zijn voorganger. Deze koptelefoon heeft een batterijduur van 30 uur, Hi-Res audio ondersteuning en de Smart Listening-functie, waarbij het geluid wordt afgestemd op jouw situatie en is de topper onder de noise-cancelling headphones.
2. Apple AirPods Max
(Image credit: Apple)
+ met Surround Sound kijk je Apple TV op je iPhone of iPad met bioscoopgeluid
+ active noise-cancelling dempt storende omgevingsgeluiden
– niet klein op te vouwen
Door de dubbele H1 chip verbindt de koptelefoon automatisch met iCloud-apparaten en luister je met een hoge geluidskwaliteit. De koptelefoon dempt omgevingsgeluiden via noise-cancelling. je kunt jezelf helemaal afsluiten van je omgeving met de Apple AirPods Max. Ideaal op drukke plekken. De prijs is aan de hoge kant, maar de koptelefoon zal je niet teleurstellen. Met een volle batterij gaat de koptelefoon 20 uur mee. Is de batterij leeg? Met 5 minuutjes laden kun je er weer 1,5 uur mee voort. De koptelefoon is in meerdere kleuren te bestellen.
3. Bose QuietComfort Ultra Headphones
(Image credit: Bose)
+ veel draagcomfort
+ spraakbesturing
– niet waterbestendig
De Bose QuietComfort Ultra Headphones is ideaal voor muziek, maar ook voor het voeren van gesprekken. De noise-cancelling techniek wordt door gebruikers hoog gewaardeerd. Een volle batterij gaat 24 uur mee, dat is 4 uur meer dan zijn voorganger. Bose Immersive audio zorg bij elke streamingdienst voor een mooi ruimtelijk geluid. Is de koptelefoon leeg? Dan laad je hem in 15 minuten op voor 2,5 uur gebruik.
4. Sony WH-1000XM4
(Image credit: Sony)
+ een topper op het gebied van noise-cancelling voor een scherpe prijs
+ met de snellaadfunctie in 10 minuten opgeladen om 5 uur te gebruiken
– niet waterbestendig
De Sony WH-1000XM4 is na de komst van zijn opvolger, de WH-1000XM5, een stuk goedkoper geworden. De draadloze bluetooth koptelefoon heeft een batterijduur van 30 uur en na 10 minuten in de oplader kan hij weer 5 uur mee. De koptelefoon kan tegelijkertijd met twee Bluetooth-apparaten worden gekoppeld. Het voordeel van dit model is dat ‘ie een stuk voordeliger is dan de WH-1000XM5, maar er bijna niet voor onderdoet.
5. Bose QuietComfort
(Image credit: Bose)
+ goed microfoonsysteem
+ spraakbesturing
– niet waterbestendig
De Bose QuietComfort noise cancelling headphones maakt gebruik van door kopers hooggewaardeerde noise-cancelling. Op de fiets merk je niets van de wind. De batterij van deze koptelefoon gaat 24 uur mee en heeft een snellaadfunctie. Heb je een Bose soundbar? Met SimpleSync sluit je de Bose koptelefoon aan op de soundbar.
6. Bowers & Wilkins Px7 S2
(Image credit: Bowers & Wilkins)
+ topklasse noise-cancelling dempt storende omgevingsgeluiden
+ als je de koptelefoon afzet, pauzeert de koptelefoon automatisch
– geen touchpad, maar fysieke knoppen op de oorschelp
De Bowers & Wilkins Px7 S2 koptelefoon beschikt over topklasse noise-cancelling, waarmee omgevingsgeluid in de meest uiteenlopende situaties wordt gedempt. In de Bowers & Wilkins Headphones app kun je de geluidsweergave personaliseren via een equalizer. De batterij van deze koptelefoon gaat 30 uur mee.
7. Fairbuds XL
(Image credit: Fairbuds)
+ gemaakt van gerecycled plastic
+ verkrijgbaar in meerdere kleuren
– de koptelefoon heeft geen oordetectie
De Fairbuds XL is de perfecte koptelefoon voor milieubewuste mensen. De oorkussens zijn gemaakt van vegan leer en de koptelefoon zelf is gemaakt van gerecyclede materialen. Via de Fairbuds app kun je de instellingen makkelijk aanpassen. Met een batterijduur van maar liefst 30 uur, kun je er lang mee vooruit.
8. JBL Tour One M2
(Image credit: JBL)
+ topniveau geluidskwaliteit
+ Smart Talk functie herkent je stem
– koptelefoon is aan de zware kant
Met de JBL Tour One M2 kun je in een drukke omgeving van je favoriete muziek genieten. Deze over-ear koptelefoon is uitgerust met actieve noise cancelling. Hierdoor hoef je het volume niet hoger te zetten wanneer je bijvoorbeeld in het openbaar vervoer bent. Dankzij de 4 ingebouwde microfoons kun je heldere telefoongesprekken voeren. Bovendien herkent de Smart Talk-functie je stem via deze microfoons.
9. Sennheiser Momentum 4 Wireless
(Image credit: Sennheiser)
+ batterijduur van maar liefst 60 uur
+ geluid instellen naar eigen wens en smaak
– niet klein op te vouwen
Je geniet dagenlang zonder op te laden van muziek met de Sennheiser Momentum 4 Wireless. Deze koptelefoon heeft een batterijduur van maar liefst 60 uur. Is de batterij leeg? Met 5 minuutjes aan de lader gaat hij weer 4 uur mee. Deze noise-cancelling koptelefoon uit de topklasse zorgt voor een geweldige luisterervaring.
10. JBL Tune 760NC
(Image credit: JBL)
+ goede prijs-kwaliteitverhouding
+ prima noise-cancelling
– pasvorm kan voor sommigen mensen wat groot aanvoelen
Voor deze prijs biedt de JBL Tune 760NC absoluut veel waar voor je geld. Een prima keuze voor een koptelefoon uit de middenklasse. Je gebruikt de koptelefoon tot wel 35 uur met één oplaadbeurt. Heb je daar nog niet genoeg aan? Je krijgt 2 uur extra gebruikstijd met slechts 5 minuten opladen! De Tune 760NC is opvouwbaar en makkelijk mee te nemen.
De keuze is reuze
Online vind je een groot aanbod aan noise-cancelling koptelefoons en dat kan het moeilijk maken om te kiezen. De prijsverschillen zijn groot en de kwaliteit van oudere modellen is soms inmiddels een beetje achterhaald, maar de bekende merken hebben vaak instapmodellen in de basisklasse voor een schappelijke prijs die prima mee kunnen doen! Voor de batterijduur maakt de prijs sowieso geen verschil. Sommige goedkopere modellen hebben een langere batterijduur dan modellen uit de topklasse. Ben je van plan om de koptelefoon vaak te gebruiken en stel je hoge eisen? Dan raden we je aan om naar een recent model te kijken. Vind je een koptelefoon te groot? Hier vind je een overzicht van de 10 beste oordopjes met noise-cancelling.