Apple AirPods 4 met noise-cancelling review 2024

Apple AirPods 4 met noise-cancelling review 2024

De AirPods 4 met active noise-cancelling zijn een indrukwekkende toevoeging aan Apple’s assortiment draadloze oordopjes. Deze AirPods bieden effectieve ruisonderdrukking zonder het gebruik van siliconen tips. Dit maakt ze comfortabeler voor langdurig gebruik. Het geluid is helder, met rijke bassen en duidelijke hoge tonen. Hoewel de batterijduur met 4 uur luistertijd kort is, bieden de oordopjes uitstekende kwaliteit. De oplaadcase ondersteunt USB-C en draadloos opladen.

Prijs

De AirPods 4 met noise-cancelling zijn beschikbaar voor €199,-. Zonder noise-cancelling kun je de oordopjes aanschaffen voor €149,-.

Ontwerp en functies

De AirPods 4 met noise-cancelling hebben een compact ontwerp, zonder de lange steeltjes van vroegere modellen. Ze zijn licht, comfortabel en spatwaterdicht, waardoor ze ideaal zijn voor sportieve activiteiten. De vernieuwde akoestische opzet en de versterker met een hoog dynamisch bereik in de AirPods 4 zorgen voor een aanzienlijk verbeterde geluidskwaliteit. Bovendien zorgt de persoonlijke ruimtelijke audio met dynamische hoofdtracking ervoor dat je volledig opgaat in je media. Met de ‘Zoek mijn’ functie vind je de oplaadcase terug met de hulp van geluid, mocht je hem kwijt zijn.

Batterijduur

Een mogelijk minpunt van de AirPods 4 voor sommige gebruikers is de batterijduur. Ze bieden 4 uur luistertijd op een enkele lading en 20 uur met de oplaadcase, wat minder is dan de AirPods Pro 2, die tot 6 uur meegaan met noise-cancelling ingeschakeld. Echter, een snelle oplading van 5 minuten in de case levert een uur luistertijd, wat handig is als je de oordopjes snel weer wilt gebruiken.

(Image credit: Apple)

+ minder last van omgevingsgeluiden dankzij active noise-cancelling
+ de H2-chip zorgt voor gebalanceerd geluid
– noise-cancelling van earbuds is iets minder sterk dan die van in-ear oordopjes

Waarom noise-cancelling oordopjes?

Noise-cancelling oordopjes verminderen omgevingsgeluid en ruis door het creëren van een tegengeluid, ook wel antigeluid genoemd. Dit tegengeluid neutraliseert storende omgevingsgeluiden, zoals die in een bus, vliegtuig of op kantoor. Microfoons in de oordopjes vangen het omgevingsgeluid op, en het systeem genereert geluidsgolven die het originele geluid onderdrukken. Dit zorgt voor een verbeterde luisterervaring, zonder afleiding van achtergrondgeluiden. Noise-cancelling oordopjes hoef je minder hard te zetten voor een goede luisterervaring, dit is dus de beste optie om je gehoor te beschermen. In dit artikel vind je een overzicht van de beste noise-cancelling oordopjes van 2024.

Conclusie

De AirPods 4 zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar draadloze oordopjes met effectieve noise-cancelling, zonder siliconen tips en voor een lagere prijs dan de AirPods Pro 2. De batterijduur is iets korter maar ze bieden een goede balans tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit.