Dit zijn de 10 beste e-readers van 2024

Dit zijn de 10 beste e-readers van 2024

Of je nu een enthousiaste lezer bent of gewoon op zoek bent naar een handige manier om je boekenverzameling te digitaliseren, een goede e-reader maakt het verschil. In dit artikel zetten we 10 e-readers voor ieder budget op een rijtje. Deze lijst is gerangschikt op populariteit, zodat je de meest gewaardeerde modellen kunt ontdekken die voldoen aan verschillende leesbehoeften en voorkeuren.

De beste e-readers van 2024

Klik op de e-reader waar je meer over wilt weten of scroll verder om het hele artikel te lezen!

1. Kobo Clara BW
2. Kobo Libra Colour
3. Kobo Clara Colour
4. PocketBook InkPad 4
5. Kobo Sage
6. PocketBook Era
7. PocketBook Verse
8. PocketBook InkPad Eo
9. PocketBook InkPad Color 3
10. PocketBook Era Color

Lezen met oorsuizen

Lezen met tinnitus kan een uitdaging zijn, aangezien het constante geluid in je oren de concentratie kan verstoren. Het kiezen van een geschikte leesomgeving, bijvoorbeeld een rustige plek zonder storende geluiden, kan helpen om je leeservaring te verbeteren. Echter, sommige mensen vinden dat een zacht achtergrondgeluid, zoals het geritsel van bladeren in een park of het subtiele geluid van een open raam, hun concentratie bevordert. Andere mensen luisteren weer liever een audioboek, omdat ze zich dan beter kunnen concentreren. Je kunt luisterboeken vinden bij verschillende aanbieders, maar ook eenvoudig via de bibliotheek! Gebruik hiervoor een koptelefoon of oordopjes met noise-cancelling om je af te sluiten van storende omgevingsgeluiden. Wil je daar meer over weten? Lees dan ook onze artikelen over de beste koptelefoons en oordopjes met noise-cancelling technologie. Dan gaan we nu snel verder naar de e-readers!

De beste e-readers van 2024

1. Kobo Clara BW

(Image credit: Kobo)

+ Comfortlight Pro zorgt voor een helder scherm
+ waterdicht
– je krijgt geen oplader meegeleverd

Een top e-reader voor een vriendelijke prijs. De Kobo Clara BW is niet de meest geavanceerde e-reader uit dit lijstje, maar wel de bestverkochte! Deze 6-inch e-reader is compact, licht en waterdicht, waardoor je hem eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen. Dankzij ComfortLight Pro kun je zelf de helderheid en kleurtemperatuur aanpassen. Daarnaast filtert de e-reader blauw licht en kun je de donkere modus inschakelen, wat je ogen ontziet en het makkelijker maakt om in slaap te vallen na het lezen. Heb je even geen zin om te lezen? Dan kun je via draadloze oortjes naar luisterboeken luisteren.

2. Kobo Libra Colour

(Image credit: Kobo)

+ deze e-reader heeft een kleurenscherm
+ waterdicht
– je krijgt geen oplader meegeleverd

Het kleurenscherm van deze Kobo brengt je boeken tot leven, waardoor je omslagen en afbeeldingen in kleur ziet en kleurrijke aantekeningen kunt maken. Dankzij ComfortLight Pro kun je de helderheid en kleurtemperatuur naar wens aanpassen, terwijl de e-reader blauw licht filtert en een donkere modus biedt voor rustiger lezen. Je kunt zelfs veilig lezen op het strand of bij het zwembad, omdat de Libra waterdicht is. De ergonomische handgreep zorgt ervoor dat je de e-reader langer comfortabel vasthoudt, en met de fysieke knoppen blader je gemakkelijk door pagina’s. Je kunt eBooks rechtstreeks op de e-reader zetten via de Kobo Store of je eigen eBooks toevoegen met de ingebouwde Google Drive en Dropbox.

3. Kobo Clara Colour

(Image credit: Kobo)

+ kleurenscherm
+ deze e-reader is waterbestendig
– ondersteunt geen stylus

Dankzij het kleurenscherm komen je boeken tot leven, waardoor je omslagen en afbeeldingen in kleur ziet en eenvoudig kleurrijke markeringen kunt maken met je vinger. De 6-inch e-reader is compact en licht, waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe neemt. Met ComfortLight Pro kun je de helderheid en kleurtemperatuur naar wens aanpassen, en de e-reader filtert ook blauw licht, wat helpt om je ogen te ontlasten en je makkelijker in slaap te laten vallen. De Clara Colour is bovendien waterdicht, zodat je veilig kunt lezen op het strand of bij het zwembad.

4. PocketBook InkPad 4

(Image credit: Pocketbook)

+ handig formaat voor onderweg
+ helderheid aan te passen
– er wordt geen oplader meegeleverd

Met het grote 7,8 inch Full HD-scherm van de PocketBook InkPad 4 geniet je comfortabel van je favoriete boeken. Dankzij SMARTlight kun je de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm naar wens aanpassen, zodat je zowel overdag als ’s avonds prettig kunt lezen, zelfs buiten. De InkPad 4 heeft ook een ingebouwde voorleesfunctie die je e-books voorleest. Je bedient de e-reader eenvoudig via het touchscreen en de 4 fysieke knoppen. Met deze waterdichte e-reader kun je zorgeloos lezen in bad of bij het zwembad. Lees je vaak boeken in andere talen? Het ingebouwde vertaalwoordenboek helpt je met het begrijpen van onbekende woorden.

5. Kobo Sage

(Image credit: Kobo)

+ groot 8 inch scherm
+ waterdicht, dus ook te gebruiken in bad
– geen kleurenscherm

Deze e-reader beschikt over een groot 8-inch scherm, waardoor teksten duidelijk leesbaar zijn en je minder vaak bladzijden hoeft om te slaan. Het scherm is bovendien ontworpen om je ogen te ontlasten. De ComfortLight Pro-technologie filtert blauw licht en past automatisch de schermverlichting en kleurtemperatuur aan op basis van het omgevingslicht. Je kunt zonder problemen lezen in bad of op het strand, aangezien de Kobo Sage waterbestendig is. Dankzij Bluetooth-ondersteuning kun je ook naar audioboeken luisteren. De e-reader is compatibel met de optionele Kobo Stylus, waarmee je aantekeningen kunt maken of eenvoudig op een woord kunt tikken om de betekenis op te zoeken. Met 32 GB aan opslagcapaciteit biedt de Kobo Sage voldoende ruimte voor een indrukwekkende digitale boekenkast van tot wel 30.000 boeken.

6. PocketBook Era

(Image credit: Pocketbook)

+ makkelijk mee te nemen voor onderweg
+ koptelefoon via bluetooth aan te sluiten voor luisterboeken
– er wordt een oplader meegeleverd, maar geen lader voor in het stopcontact

Deze compacte e-reader heeft een 7-inch scherm, waardoor je hem eenvoudig overal mee naartoe neemt, ideaal voor onderweg, zoals in de trein of het vliegtuig. Bij aankomst op je vakantiebestemming kun je zonder problemen lezen aan het zwembad of op het strand, dankzij de waterbestendige behuizing van de Era. Hou je ook van audioboeken? Je kunt je audiobestanden op de e-reader zetten en een koptelefoon via Bluetooth aansluiten. Met 16 GB opslaggeheugen heb je ruimte voor duizenden e-books.

7. PocketBook Verse

(Image credit: Pocketbook)

+ laag gewicht van 181 gram
+ leverbaar in meerdere kleuren
– niet waterbestendig

De PocketBook Verse is ideaal om onderweg mee te nemen. Dankzij SMARTlight kun je de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm naar wens aanpassen, zodat je zowel buiten als ’s avonds prettig kunt lezen. Je bedient de e-reader eenvoudig via het touchscreen of de vier knoppen. Voor boeken in andere talen is het ingebouwde vertaalwoordenboek handig bij onbekende woorden. Een oplader wordt niet meegeleverd, dus bestel deze apart om je e-reader direct op te laden.

8. PocketBook InkPad Eo

(Image credit: Pocketbook)

+ deze e-reader heeft een camera
+ groot 10.3 inch scherm
– er wordt geen oplader meegeleverd

Lees, schets en teken in kleur met de PocketBook InkPad Eo. Het grote 10,3-inch scherm biedt een comfortabele leeservaring voor boeken en verslagen, waardoor je ook gemakkelijker een groter lettertype kunt instellen en minder vaak hoeft te bladeren. Hoewel het grote formaat zorgt voor een rijkere ervaring, maakt het de e-reader minder draagbaar. Met de ingebouwde camera kun je foto’s maken van documenten of je omgeving, en met de meegeleverde stylus kun je eenvoudig notities maken of schetsen. Het kleurenscherm zorgt ervoor dat afbeeldingen en boekomslagen levendiger worden weergegeven. Als je liever audioboeken of podcasts luistert, kun je dit doen via de ingebouwde speakers van de e-reader of je draadloze oordopjes.

9. PocketBook InkPad Color 3

(Image credit: Pocketbook)

+ dankzij het kleurenscherm kun je ook stripboeken lezen
+ waterbestendig
– je kunt op deze e-reader geen notities maken

De kleuren op deze e-reader zijn 50% helderder dan bij zijn voorganger, waardoor je nog meer kunt genieten van levendige kleuren in afbeeldingen, foto’s en grafieken. Deze lichte, middelgrote 7,8-inch e-reader is eenvoudig mee te nemen tijdens je reizen. Je kunt veilig lezen in bad of bij het zwembad, dankzij de waterbestendigheid van de InkPad Color 3. Via SMARTlight kun je de helderheid en kleur van het scherm aanpassen, zodat je ook buiten en ’s avonds prettig leest. Je bedient de e-reader zowel met het touchscreen als met de knoppen aan de onderkant. Wil je audioboeken of podcasts luisteren? Verbind dan je draadloze oordopjes of koptelefoon via Bluetooth met je e-reader.

10. PocketBook Era Color

(Image credit: Pocketbook)

+ handig formaat voor onderweg
+ helder kleurenscherm
– je kunt geen notities maken

Geniet van levendige kleuren in afbeeldingen, foto’s en grafieken met deze compacte 7-inch e-reader, die je eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen. Ideaal voor wie veel leest in de trein. De waterbestendige Era Color maakt het mogelijk om veilig te lezen bij het zwembad. Dankzij SMARTlight kun je de helderheid en kleur van het scherm aanpassen, zodat je ook buiten en ’s avonds comfortabel kunt lezen. Als je liever naar audioboeken of podcasts luistert, verbind je eenvoudig je draadloze oordopjes of koptelefoon via Bluetooth met je e-reader. Bedien de e-reader eenvoudig via het touchscreen of de knoppen aan de zijkant.

Voor welke e-reader ga jij?

Houd bij het kiezen van een e-reader rekening met je persoonlijke wensen en voorkeuren. Ben je op zoek naar geavanceerde functies, een kleurenscherm of juist een budgetvriendelijke optie? De keuze is reuze en de keuze is aan jou. Koop een goed hoesje voor je nieuwe e-reader om hem te beschermen en er lang plezier van te hebben!