Dit zijn de 10 beste noise-cancelling oordopjes van 2024
We zetten de 10 beste noise-cancelling oordopjes van 2024 op een rijtje. Bij noise-cancelling denk je misschien eerder aan koptelefoons, maar ook in oordopjes vind je actieve ruisonderdrukking. Omgevingsgeluiden worden weggefilterd waardoor je op rumoerige plekken rustig van je favoriete muziek of podcast kunt genieten.
De beste noise-cancelling oordopjes van 2024
Klik op de oordopjes waar je meer over wilt weten of scroll verder om het hele artikel te lezen!
- Sony WF-1000XM5
- Sony LinkBuds S
- Apple AirPods Pro
- Bose QuietComfort Ultra Earbuds
- Jabra Elite 10 Titanium
- Apple AirPods 4 Active Noise Cancellation
- Samsung Galaxy Buds Pro 3
- JBL Live Pro 2
- Google Pixel Buds Pro
- OnePlus Buds Pro 2
Waarom noise-cancelling oordopjes?
Noise-cancelling dempt omgevingsgeluid en ruis door het maken van een tegengeluid, dit wordt ook wel antigeluid genoemd. Hierdoor heb je geen last van omgevingsgeluiden zoals bijvoorbeeld in de bus, het vliegtuig of op je werk. Dit antigeluid wordt geproduceerd aan de hand van het geluid om je heen, dat wordt opgevangen door microfoons in de koptelefoon of oordopjes. Het opgevangen geluid wordt verdraaid zodat je het bijna niet meer hoort. Dit resulteert in een betere luisterervaring. Om er zeker van te zijn dat je de juiste geluidsdempende oordopjes in huis haalt, vind je hieronder de top 10 beste noise-cancelling oordopjes van 2024.
De beste noise-cancelling oordopjes van 2024
1. Sony WF-1000XM5
(Image credit: Sony)
+ uitzonderlijke geluidskwaliteit en geavanceerde noise-cancelling
– aan de prijzige kant
De Sony WF-1000XM5 oordopjes bevinden zich aan de top van de lijst vanwege hun uitzonderlijke geluidskwaliteit en geavanceerde noise-cancelling technologie. Met een batterijduur van maar liefst 24 uur verslaat hij de concurrentie. De oordopjes hebben een batterij van 8 uur en in de oplaadcase zit een accu van nog eens 16 uur.
2. Sony LinkBuds S
(Image credit: Sony)
+ goede geluidskwaliteit en noise-cancelling
– waterbestendig maar niet waterdicht
Vind je de nummer 1 uit deze lijst iets te duur? De Sony LinkBuds S is dan een goed alternatief. Voor een lagere prijs krijg je nog steeds oordopjes met noise-cancelling uit de topklasse. Met de Sony Headphones Connect app personaliseer je de geluidsweergave via een equalizer.
3. Apple AirPods Pro
(Image credit: Apple)
+ naadloze integratie met het Apple-systeem
– hogere prijs in vergelijking met andere opties
De AirPods Pro van Apple bieden niet alleen een naadloze integratie met het Apple-systeem, maar ook perfecte actieve ruisonderdrukking in een compact ontwerp. De adaptieve EQ past automatisch het geluid aan jouw oren aan voor een indrukwekkende audiokwaliteit.
4. Bose QuietComfort Ultra Earbuds
(Image credit: Bose)
+ topklasse noise-cancelling
– de oordopjes zijn waterbestendig, maar niet waterdicht
Bose staat bekend om zijn audioprestaties en de QuietComfort Ultra Earbuds stelt hierin niet teleur. Met een van ’s werelds meest effectieve ruisonderdrukking, dompel je jezelf onder in je muziek, luisterboek of podcast zonder afleiding. Met een volle batterij kun je de oordopjes 6 uur lang gebruiken. Bose levert 3 maten oortips en oorvleugeltjes mee.
5. Jabra Elite 10 Titanium
(Image credit: Jabra)
+ perfect om mee te bellen door 6 ingebouwde microfoons
– noise-cancelling van koptelefoons is sterker dan die van oordopjes
De Jabra Elite 10 Titanium biedt een zeer goede luisterervaring met instelbare ruisonderdrukking. De oordopjes van Jabra maken gebruik van Dolby Head Tracking. Met deze techniek beweegt het geluid mee met het draaien van je hoofd.
6. Apple AirPods 4 Active Noise Cancellation
(Image credit: Apple)
+ de H2-chip zorgt voor gebalanceerd geluid
– noise-cancelling van earbuds is iets minder sterk dan die van in-ear oordopjes
Met de Apple AirPods 4 geniet je in stilte van helder geluid, dankzij de H2-chip die lage, midden en hoge tonen duidelijk weergeeft. Noise cancelling vermindert omgevingsgeluid, waardoor je helemaal in je muziek opgaat, of je beter kunt concentreren op werk of studie. Als je de oplaadcase met USB-C kwijtraakt, helpt de ingebouwde luidspreker je hem snel weer vinden door een geluid af te spelen. Je laadt de case draadloos op met MagSafe, zodat je geen last hebt van snoeren.
7. Samsung Galaxy Buds Pro 3
(Image credit: Samsung)
+ muziek voelt levensecht door 360 Audio, waardoor het klinkt alsof je er middenin zit
– kan duurder zijn in vergelijking met alternatieven
De Samsung Galaxy Buds Pro 3 oordopjes bieden een premium luisterervaring met helder geluid en zeer goede noise-cancelling. De waterbestendigheid maakt ze geschikt voor zowel dagelijks gebruik als sportieve activiteiten. Je kunt de oordopjes zelfs afspoelen onder de kraan! Met een volle batterij kun je 6 uur voort.
8. JBL Live Pro 2
(Image credit: JBL)
+ met de snellaadfunctie kun je na 15 minuten opladen de oordopjes weer 4 uur gebruiken
– minder geavanceerde functies in vergelijking met duurdere modellen
De JBL Free X oordopjes combineren krachtige audio met effectieve ruisonderdrukking, waardoor ze ideaal zijn voor onderweg of tijdens het sporten. Dit alles voor een redelijke prijs.
9. Google Pixel Buds Pro
(Image credit: Google)
+ waterbestendig dus goed te gebruiken tijdens het sporten
-minder sterke noise-cancelling dan een koptelefoon
De Google Pixel Buds pro oordopjes hebben zeer goede noise cancelling, waarmee je je van je omgeving afsluit. Met de equalizer heb je 5 mogelijkheden om je voorkeuren aan te passen. Deze oordopjes zijn waterbestendig. Er zitten 3 maten oortips in de verpakking.
10. OnePlus Buds Pro 2
(Image credit: OnePlus)
+ de batterij gaat 22 uur mee
– de oordopjes zijn spatwaterdicht en kunnen niet schoongemaakt worden onder de kraan
Met de OnePlus Buds Pro 2 luister je op een nieuwe manier naar muziek. De spatial audio techniek zorgt voor een ruimtelijk geluid waardoor je een theater-achtig gevoel krijgt. De noise-cancelling en andere voorkeuren pas je aan in de HeyMelody app. De batterij van de OnePlus oordopjes gaat gemiddeld 22 uur mee. Veel langer dan zijn concurrenten.
Voor welke ga jij?
Het aanbod aan noise-cancelling oordopje is groot, net als de prijsverschillen. Een goedkoper model hoeft niet altijd onder te doen voor de duurdere variant. Kijk naar de opties die voor jou belangrijk zijn en maak zo je keuze. Nog niet overtuigd? Lees dan ook ons artikel met de beste noise-cancelling koptelefoons van dit moment, wie weet vind je daar wel wat je zoekt!
Veiligheid en volume
Geluid kan schadelijk zijn als het de limiet van 80 decibel overschrijdt. De schade hangt af van hoe vaak of hoe lang je aan het geluid wordt blootgesteld. Geluid van 120 decibel of luider kan je gehoor zelfs meteen beschadigen. Oordopjes op het hoogste geluidsniveau hebben meestal een volume van rond de 100 decibel en is dan dus ook al schadelijk voor je gehoor. Probeer daarom zo vaak mogelijk onder de 80 decibel te blijven. Tinnitus kan ontstaan door langdurige blootstelling aan hard geluid.